Voor wie?

Doelgroep

Psychosociale therapie is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Er zijn geen lange wachtlijsten en er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Ik ben geregistreerd bij de NFG, die de kwaliteit van de aangeboden zorg bewaakt. Ik richt mij op volwassenen vanaf 18 jaar. Het betreft situaties of veranderingen waardoor je tijdelijk het gevoel hebt grip te verliezen, overbelast raakt of vastloopt. Het is gericht op het aanleren en stimuleren van jouw zelf oplossend vermogen. Het herstellen van de veerkracht is het doel. De veerkracht die vanwege verschillende omstandigheden even niet voorradig lijkt. Belangrijke aspecten hierbij zijn: Zelfacceptatie (uitgaan van je eigen waarden en wensen en inzetten van je kwaliteiten)

  • Zelfacceptatie (uitgaan van je eigen waarden en wensen en inzetten van je kwaliteiten)
  • Zelfsturing (bewuste keuzes maken)
  • Zelf leren (leren van je eigen ervaringen

Thema's

Psychosociale therapie is voor iedereen die naar zichzelf wil kijken en wil groeien. Een traject kan uitkomst bieden bij vraagstukken rondom de volgende thema's:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Stress
  • Werk en loopbaan
  • Relaties en conflicten
  • Piekeren, vastlopen in gedachten
  • Het omgaan met levensgebeurtenissen (grote emotioneel geladen gebeurtenissen als echtscheiding, overlijden)

Tarieven

Het uurtarief voor een gesprek is € 75. Het begeleidingsproces varieert gewoonlijk tussen 5-10 sessies van 1 uur. Een gereduceerd tarief voor studenten en minima is mogelijk, je kunt hierover contact opnemen. Neem vrijblijvend contact met mij op om te zien of ik iets voor je kan betekenen. 

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de) kosten van psychosociale therapie als je aanvullend verzekerd bent. Deze vergoedingen komen niet ten laste van het eigen risico. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding. In de onderstaande link vind je een overzicht van vergoeding per zorgverzekering. Kijk op: https://de-nfg.nl/vergoedingen.html of klik hier

Soms zijn werkgevers bereid de kosten van therapie te vergoeden. Bijvoorbeeld als het onderdeel uitmaakt van een re-integratietraject. Ook is er soms vergoedingen vanuit een loopbaanbudget, opleidingsbudget, of arbeidsvoorwaardentraject.
Het is raadzaam om te informeren bij je HRM-manager of werkgever naar de eventuele vergoedingen.


Maak een gratis website.